Трудовий договір як підстава виникнення та реалізації трудових прав поліцейських - Бортник, С. М.; Bortnik, S. M.; ResearcherID: AAB-6020-2020; Serhii Bortnyk (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Сер.: Право. – 2016. – Вип. 41, т. 3. – С. 38-42, 2016)
У статті досліджується трудовий договір як підстава виникнення та реалізації трудових прав поліцейських. Розглянуто доктринальні дослідження та наукову літературу, яка визначає окремі питання щодо трудового договору як підстави виникнення та реалізації трудових прав поліцейських. Аналізується сучасне законодавство, яке здійснює правову регламентацію трудового договору (контракту) поліцейських. Запропоновано власне бачення щодо ефективності договірного регулювання як підстави виникнення та реалізації трудових прав поліцейських.

The article examines an employment contract as the basis for the emergence and implementation of labor rights of policemen. Doctrinal studies and scientific literature are considered, they define separate issues regarding the employment contract as the basis for the emergence and implementation of labor rights of policemen. The article analyzes modern legislation which regulates the labor contract of police officers. The vision of the effectiveness of contractual regulation as the basis for the emergence and implementation of labor rights of policemen is proposed.

В статье исследуется трудовой договор как основание возникновения и реализации трудовых прав полицейских. Рассмотрены доктринальные исследования и научная литература, которая определяет отдельные вопросы трудового договора как основания возникновения и реализации трудовых прав полицейских. Анализируется современное законодательство, которое осуществляет правовую регламентацию трудового договора (контракта) полицейских. Предложено собственное видение относительно эффективности договорного регулирования как основания возникновения и реализации трудовых прав полицейских.
Labor contractas the basis for the emergence and implementation of labor rights of policemen
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; трудовий договір; трудові права; виникнення трудових прав; реалізація трудових прав; поліцейський; трудовой договор; возникновение трудовых прав; реализация трудовых прав; трудовые права; полицейский; labor contract; emergence of labor rights; labor rights; implementation of labor rights; police officers