Сутність механізму правового регулювання юридичної відповідальності - Подорожній, Є. Ю.; Podorozhnii, Ye. Yu.; Подорожній Євген Юрійович (Прикарпатський юридичний вісник. - 2015. - Вип. 2 (8). - С. 29-32, 2015)
У статті з метою встановлення сутності механізму правового регулювання юридичної відповідальності звернено увагу на соціальний зміст відповідальності, розглянуто поняття юридичної відповідальності та механізму правового регулювання, на підставі чого зроблені відповідні висновки.

In an article to establish nature of mechanism of regulation of legal liability, drawn attention to content of social responsibility, notion of legal responsibility and regulation mechanism, based on what made appropriate conclusions.

В статье с целью установления сущности механизма правового регулирования юридической ответственности обращено внимание на социальный смысл ответственности, рассмотрено понятие юридической ответственности и механизма правового регулирования, на основании чего сделаны соответствующие выводы.
The essence of legal regulation of legal liability
Сущность механизма правового регулирования юридической ответственности
Keywords: соціальна відповідальність; юридична відповідальність; правове регулювання; механізм правового регулювання; social responsibility; legal responsibility; mechanism of legal regulation; социальная ответственность; юридическая ответственность; правовое регулирование; механизм правового регулирования