Психологічні аспекти диференціації та індивідуалізації у відбуванні покарання - Сашуріна, О. Ю.; Sashurina, O. Yu.; Olena Sashurina (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.). – Вінниця, 2022. – С. 129-131, 2022)
Розглянуто принцип диференційованого підходу до відбування покарання. Під диференціацією та індивідуалізацією виконання покарання слід розуміти створення на правовому та реалізація на організаційному рівні індивідуальних умов виконання зазначеного покарання щодо окремо взятого засудженого. Наголошено на створенні психологічних розподільних комісій, які будуть здійснювати аналіз психолого-особистісних рис засуджених.

The principle of a differentiated approach to serving a sentence is considered. Differentiation and individualization of the execution of punishment should be understood as the creation at the legal level and implementation at the organizational level of individual conditions for the execution of the specified punishment for an individual convict. Emphasis is placed on the creation of psychological distribution commissions, which will analyze the psychological and personal characteristics of convicts.

Рассмотрен принцип дифференцированного подхода к отбыванию наказания. Под дифференциацией и индивидуализацией исполнения наказания следует понимать создание на правовом и реализация на организационном уровне индивидуальных условий исполнения указанного наказания в отношении отдельно взятого осужденного. Отмечена важность создания психологических распределительных комиссий, которые будут осуществлять анализ психолого-личностных черт осужденных.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; кримінально-виконавча система; criminal-executive system; уголовно-исполнительная система; відбування покарання; serving a sentence; отбывание наказания; Кримінально-виконавче право. Criminal and Executive Law. Уголовно-исполнительное право; диференційований підхід; differentiated approach; дифференцированный подход; засуджені; convicted; осужденные; індивідуалізація; individualization; индивидуализация