Підготовка офіцерів по роботі з особовим складом: університетська освіта як основа формування лідерських компетенцій - Будніков, С. В.; Budnikov, S. V. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників V Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 лист. 2021 р.). - Харків, 2021. - С. 51-53, 2021)
Зазначено, що університетська освіта є не лише фундаментом для формування лідерських компетенцій офіцерів, але й комплексною системою, що охоплює всі аспекти професійного та особистісного розвитку військових керівників. Вона забезпечує не тільки академічні знання, але й виховує критичне мислення, здатність до стратегічного планування, емпатію, моральні цінності та відповідальність за колектив.

It is noted that university education is not only a foundation for the formation of leadership competencies of officers, but also a comprehensive system covering all aspects of professional and personal development of military leaders. It provides not only academic knowledge, but also fosters critical thinking, strategic planning, empathy, moral values ​​and responsibility for the collective.

Определено, что университетское образование является не только фундаментом для формирования лидерских компетенций офицеров, но и комплексной системой, охватывающей все аспекты профессионального и личностного развития военных руководителей. Оно обеспечивает не только академические знания, но и воспитывает критическое мышление, способность к стратегическому планированию, эмпатию, нравственные ценности и ответственность за коллектив.
Keywords: професійна підготовка; університетська освіта; лідерські компетенції; майбутні офіцери; professional training; university education; leadership competencies; future officers; профессиональная подготовка; университетское образование; лидерские компетенции; будущие офицеры