Держава як гарант захисту фінансових інтересів військовослужбовців в Україні - Крет, Ю. М.; Kret, Yu. M. (Актуальність та особливості наукових досліджень в умовах воєнного стану: зб. матеріалів IV Міжнар. наук.-практ. інтернет- конф. з нагоди відзначення Дня науки-2024 в Україні (м. Київ, 22 трав. 2024 р.). - Київ: ДНДІ МВС України, 2024. - С. 143-146, 2024)
Наголошено, що для реалізації фінансових інтересів військовослужбовців у період воєнного стану практичного значення набуває створення спеціального фонду фінансування витрат на пільги, гарантії та компенсації військовослужбовцям – Фонду гарантування соціального забезпечення військовослужбовців, що забезпечує систематичне, у повному обсязі фінансування соціальних потреб військовослужбовців, за рахунок видатків на ці цілі, що визначені у Державному бюджеті.

It was emphasized that in order to realize the financial interests of military personnel during martial law, the creation of a special fund for financing benefits, guarantees and compensation costs becomes of practical importance military personnel - the Social Security Guarantee Fund for military personnel, which provides systematic, full financing of the social needs of military personnel, at the expense of expenses for these purposes defined in the State Budget.

Отмечено, что для реализации финансовых интересов военнослужащих в период военного положения практическое значение приобретает создание специального фонда финансирования расходов на льготы, гарантии и компенсации военнослужащим – Фонда гарантирования социального обеспечения военнослужащих, который обеспечивает систематическое, в полном объеме финансирование социальных потребностей военнослужащих, за счет расходов на эти цели, определенные в Государственном бюджете.
Keywords: фінансові правовідносини; захист фінансових інтересів; держава; військовослужбовці; financial legal relations; protection of financial interests; state; military personnel; финансовые правоотношения; защита финансовых интересов; государство; военнослужащие