Кіберзлочинність та кібертероризм – реальна загроза інформаційній безпеці сучасного світу - Русецький, А. А.; Rusetskyi, A. A.; Марков, В. В.; Markov, V. V. (Право.ua. - 2016. - № 3. - С. 135-140, 2016)
У статті розглядаються особливості організаційних і правових основ боротьби з кіберзлочинністю, кібертероризмом зокрема. Акцентується, що сьогодні існує гостра необхідність удосконалення чинного законодавства у сфері боротьби з кібертероризмом, а також особливої уваги потребує питання координації дій різних державних і міжнародних структур для ефективної боротьби з кібертероризмом.

In the article examined to the feature of organizational and legal principles of fight against cybercrime, cyberterrorism in particular. Attention is that today there is an urgent need to improve the existing legislation in the fight against cyberterrorism, as well as special attention to the issue requires coordination among various governmental and international agencies to effectively fight against cyberterrorism.

В статье рассматриваются особенности организационных и правовых основ борьбы с киберпреступностью и кибертерроризмом в частности. Акцентируется, что сегодня существует острая необходимость усовершенствования действующего законодательства в сфере борьбы с кибертерроризмом, а также в особенном внимании нуждается вопрос координации действий разных государственных и международных структур для эффективной борьбы с кибертерроризмом.
Keywords: кіберзлочинність; кібертероризм; законодавство; інформаційна безпека; кібератака; хакери; Інтернет; cybercrime; cyberterrorism; legislation; information security; cyber attack; hackers; Internet; киберпреступность; кибертерроризм; законодательство; информационная безопасность; кибератака; хакеры; Интернет