Роль держави в реформуванні агропромислового комплексу - Дегтярьова, С. В.; Dehtiarova, S. V. (Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. - 2019. - № 42, т. 1. - С.116-119, 2019)
У статті на основі опрацювання наукових поглядів учених і положень низки нормативно-правових актів визначено та охарактеризовано роль держави в реформуванні агропромислового комплексу. обґрунтовано, що завданням держави в системі регулювання агропромислового комплексу має бути механізм поєднання прогно-зування, забезпечення виконання розроблених програм і системи захисту сільськогосподарських товаровиробників та українських продовольчих і сировинних ринків шляхом спрямування коштів на підтримку підприємництва в сільській місцевості та здійснення безперервного контролю за їхнім цільовим призначенням відповідно до розроблених програм за відповідними напрямами.

The article defines and characterizes the role of the state in reforming the agro-industrial complex on the basis of elaboration of scientific views of scientists and provisions of a number of normative legal acts. It is substantiated that the task of the state in the system of regulation of the agro-industrial complex should be a mechanism of combining forecasting, ensuring the implementation of developed programs and protection of agricultural producers and Ukrainian food and raw materials markets by directing funds to support rural entrepreneurship and continuous monitoring of their purpose. in accordance with the developed programs in the relevant areas.

В статье на основе обработки научных взглядов ученых и положений ряда нормативно-правовых актов определены и охарактеризованы роль государства в реформировании агропромышленного комплекса. обосновано, что задачей государства в системе регулирования агропромышленного комплекса должен быть механизм сочетания прогно-вания, обеспечения выполнения разработанных программ и системы защиты сельскохозяйственных товаропроизводителей и украинских продовольственных и сырьевых рынков путем направления средств на поддержку предпринимательства в сельской местности и осуществления непрерывного контроля за их целевым назначением соответствии с разработанными программами по соответствующим направлениям.
The role of the state in reforming the agro-industrial complex
Дегтярьова С. В. Роль держави в реформуванні агропромислового комплексу / Дегтярьова С. В. // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. - 2019. - № 42, т. 1. - С.116-119. - DOI: https://doi.org/10.32841/2307-1745.2019.42-1.25
Keywords: агропромисловий комплекс; нормативно-правові акти; органи державного управління; агропромышленный компекс; нормативно-правовые акты; органы государственного управления; agro-industrial complex; regulations; public administration bodies; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина