До питання про актуальність кримінологічної феноменології фармацевтичної діяльності - Крапівкіна, Ю. В.; Krapivkina, Yu. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 94-97, 2019)
Підкреслено, що кримінологічна феноменологія фармацевтичної діяльності унікальна тим, що одна кримінологічна ознака структури злочинності її є специфічною сферою господарських відносин. Особа злочинця в деяких випадках має таку характеристику як вища фармацевтична освіта, повинна використовувати спеціалізовані знання і компетенції. Визначено, що суттєво впливає на певну частину злочинів проти встановленого порядку управління та здійснення фармацевтичною діяльністю специфіка предмету злочинного посягання – лікарський засіб або засіб медичного призначення.

It is emphasized that the criminological phenomenology of pharmaceutical activity is unique in that one criminological feature of its crime structure is a specific sphere of economic relations. The person of the criminal in some cases has such a characteristic as a higher pharmaceutical education, he must use specialized knowledge and competences. It was determined that the specificity of the subject of the criminal offense – a drug or a medical device – significantly affects a certain part of crimes against the established order of management and implementation of pharmaceutical activity.

Подчеркнуто, что криминологическая феноменология фармацевтической деятельности уникальна тем, что один криминологический признак структуры преступности является специфической сферой хозяйственных отношений. Лицо преступника в некоторых случаях имеет такую ​​характеристику как высшее фармацевтическое образование, должно использовать специализированные знания и компетенции. Определено, что существенно влияет на часть преступлений против установленного порядка управления и осуществления фармацевтической деятельностью специфика предмета преступного посягательства - лекарственное средство или средство медицинского назначения.
Крапівкіна, Ю. В. До питання про актуальність кримінологічної феноменології фармацевтичної діяльності / Юлія Володимирівна Крапівкіна // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - С. 94-97.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; феноменологія; phenomenology; феноменология; кримінологічна феноменологія; criminological phenomenology; криминологическая феноменология; фармацевтична діяльність; pharmaceutical activity; фармацевтическая деятельность