Напрямки професійно-психологічної підготовки працівників кінологічних служб - Доценко, В. В.; Dotsenko, V. V.; Вікторія Доценко (Шляхи покращення професійного рівня працівників кінологічних служб : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 14 груд. 2018 р.). – Харків, 2018. – С. 23-26, 2018)
Стверджено, що розширення знань з різних галузей психології дозволить працівникам кінологічних служб підвищити власний рівень професійної підготовки та краще розуміти закономірності розвитку психіки і співвідношення вродженого і набутого в онтогенезі службової собаки.

It is claimed that the expansion of knowledge in various fields of psychology will allow employees of canine services to increase their own level of professional training and better understand the patterns of mental development and the ratio of innate and acquired in the ontogenesis of a service dog.

Утверждено, что расширение знаний по разным отраслям психологии позволит работникам кинологических служб повысить собственный уровень профессиональной подготовки и лучше понимать закономерности развития психики и соотношения врожденного и приобретенного в онтогенезе служебной собаки.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; професійно-психологічна підготовка; professional and psychological training; профессионально-психологическая подготовка; кінологічна служба; cynological service; кинологическая служба; працівник кінологічної служби; employee of the cynological service; работник кинологической службы; кінолог; dog trainer; кинолог; службові собаки; service dogs; служебные собаки