Особливості СФП військовослужбовців у підрозділах ССО (Сил спеціальних операцій) - Антощук, С. А.; Antoshchuk, S. A. (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. [за матеріалами Х Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 3 лип. 2025 р.)]. – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 219-222, 2025)
Наголошено, що спеціально-фізична підготовка у підрозділах Сил спеціальних операцій повинна розвиватися як стратегічно важлива система, що прямо впливає на боєздатність і виживаність особового складу. Подальше її удосконалення потребує інтеграції інноваційних технологій, забезпечення належної матеріально-технічної бази, а також впровадження сучасних методик згідно з міжнародними військовими стандартами.

It was emphasized that special physical training in Special Operations Forces units should develop as a strategically important system that directly affects the combat capability and survivability of personnel. Its further improvement requires the integration of innovative technologies, the provision of an adequate material and technical base, as well as the implementation of modern methods in accordance with international military standards.
Keywords: спеціально-фізична підготовка; військовослужбовці; Сили спеціальних операцій; special physical training; military personnel; Special Operations Forces