Взаємозв’язок самоактуалізації з різним рівнем тривоги жінок середнього віку - Шиліна, А. А.; Shylina, A. A.; Шиліна Алла Андріївна (Вісник Національного університету оборони України. - 2011. - Вип. 1(20). - С. 257-261, 2011)
Розглянуто теоретичні основи самоактуалізації та тривоги в психології, напрями в дослідженні цих проблем. Проаналізовано показники самоактуалізації жінок середнього віку з різним рівнем тривоги, а також показано взаємозв’язок показників самоактуалізації з тривогою в групах жінок з низькою та високою тривогою.

The theoretical foundations of self-actualization and anxiety in psychology, and also the basic directions in research of these problems are considered. Parameters of self-actualization middle-aged women with different levels of anxiety are analysed and the interrelation of these indicators with concern to the groups of tested women is shown.

Рассмотрены теоретические основы самоактуализации и тревоги в психологии, а также основные направления в исследовании этих проблем. Проанализированы показатели самоактуализации женщин среднего возраста с разным уровнем тревоги и показана взаимосвязь этих показателей с тревогой в группах испытуемых женщин.
Keywords: самоактуалізація; self-actualization; тривога; anxiety; тревога; тривожність; тревожность; жінки середнього віку; middle-aged women; женщины среднего возраста