Визначення меж дії принципу свободи договору в зобов’язальному праві (на прикладі публічного договору) - Вакулович, Е. В.; Vakulovych, E. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7581-0524 (Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. –2020. – № 1. – С. 24-27, 2020)
У статті досліджено зміст поняття «принцип» як філософської та юридичної категорії, що сприяло глибинному з’ясуванню змісту принципу свободи договору в цивільному праві. Встановлено, що принцип свободи договору має обмежену дію у сфері договірного права, зокрема під час укладення публічних договорів. Відповідно до окресленої проблеми, з метою її розв’язання, автором запропоновано внести зміни до чинного цивільного законодавства.

The article explores the content of the concept of “principle” as a philosophical and legal category, which contributed to an in-depth study of the content of the principle of freedom of contract in civil law. It has been established that the principle of freedom of contract has a limited effect in the field of contract law, in particular when concluding public contracts. According to the identified problem in order to solve it, the author proposed to amend the current civil law.

В статье исследовано содержание понятия «принцип» как философской и юридической категории, что способствовало глубинном выяснению содержания принципа свободы договора в гражданском праве. Установлено, что принцип свободы договора имеет ограниченное действие в сфере договорного права, в частности при заключении публичных договоров. Согласно обозначенной проблемы, с целью ее решения, автором предложено внести изменения в действующее гражданское законодательство.
Determination of the boundaries of the principle of freedom of contract in the law of obligations (on the example of a public contract)
Вакулович, Е. В. Визначення меж дії принципу свободи договору в зобов’язальному праві (на прикладі публічного договору) / Е. В. Вакулович // Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. – 2020. – № 1. – С. 24-27. - DOI https://doi.org/10.15421/392006.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; принципи права; принципы права; principles; принцип свободи договору; принцип свободы договора; principle of freedom of contract; засади цивільного права; принципы гражданского права; foundations of civil law; укладення цивільно-правового договору; заключения гражданско-правового договора; conclusion of a civil law contract; публічний договір; публичный договор; public contract