Самозахист соціально–економічних прав - Веприцький, Р. С.; Veprytskyi, R. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1843-3598 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. – Вип. 42. - С. 289-293, 2008)
Зазначено що самозахистом є застосування особою засобів протидії, які не заборонені законом та не суперечать моральним засадам суспільства. Підкреслено що способи самозахисту можуть обиратися самою особою чи встановлюватися договором або актами цивільного законодавства. Указано что самозащитой является применение лицом средств противодействия, которые не запрещены законом и не противоречат моральным основам общества. Подчеркнуто что способы самозащиты могут избираться самим лицом или устанавливаться договором или актами гражданского законодательства. It is indicated that self-defense is the use by a person of countermeasures that are not prohibited by law and do not contradict the moral foundations of society. It is emphasized that methods of self-defense can be chosen by the person himself or established by the contract or acts of civil law.
Веприцький, Р. С. Самозахист соціально–економічних прав / Р. С. Веприцький // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. – Вип. 42. - С. 289-293
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; соціально-економічні права; социально-экономические права; socio-economic rights; захист трудових прав; защита трудовых прав; protection of labor rights; самозахист; самозащита; self defense