Racism and Xenophobia as Phenomena for Criminality: Modern State and Separate Issues of Counteraction - Pribytkova, N. O.; Прібиткова, Н. О.; Наталія Прібиткова (Журнал східноєвропейського права. – 2015. – № 15. - С. 162-165, 2015)
В даній статті відображено сучасний стан і окремі проблеми протидії расизму та ксенофобії як фонових для злочинності явищ, розкрито поняття расизму та ксенофобії, які розглядаються в кримінологічній науці як фонові для злочинності явища, а також їх кримінально-кримінологічна характеристика.

The current state and separate issues related to combating racism and xenophobia as background phenomena of criminality, the concept of racism and xenophobia discussed in criminological science as a background for the crime phenomena and their criminal and criminological characteristics are shown in this article.

В данной статье отражены современное состояние и отдельные проблемы противодействия расизму и ксенофобии как фоновых для преступности явлений, раскрыто понятие расизма и ксенофобии, которые рассматриваются в криминологической науке как фоновые для преступности явления, а также их уголовно-криминологическая характеристика.
Расизм і ксенофобія як фонові для злочинності явища: сучасний стан та окремі проблеми протидії
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; расизм; ксенофобія; скінхеди; злочини на ґрунті ненависті; ксенофобия; преступления на почве ненависти; скинхеды; racism; xenophobia; hate crimes; skinheads