Особистісна та рольова нормативність як складова професійно-нормативної поведінки курсантів ВНЗ МВС України - Маравська, К. І.; Maravska, K. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7103-4350 (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2017 р.). – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 115-118, 2017)
Визначено, що нормативність поведінки – поняття, яке включає знання соціальних норм, їх прийняття та дотримання у своєму житті та діяльності. Розглянуто питання нормативності поведінки курсантів ВНЗ МВС України, яке нерозривно пов’язано з умовами їх освітньо-службового середовища. Зазначено, що особистісна нормативність означає не тільки прийняття курсантами соціальних норм, але й те, що вони стають їх внутрішніми нормами, які вони захищають та відстоюють, вони стають їх життєвими принципами, визначають їх поведінку та вчинки.

It was determined that the normativity of behavior is a concept that includes knowledge of social norms, their acceptance and observance in one's life and activities. The issue of normative behavior of cadets of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine, which is inextricably linked to the conditions of their educational and service environment, was considered. It is noted that personal normativity means not only acceptance of social norms by cadets, but also that they become their internal norms, which they protect and defend, they become their life principles, determine their behavior and actions.

Определено, что нормативность поведения – понятие, которое включает в себя знание социальных норм, их принятие и соблюдение в своей жизни и деятельности. Рассмотрен вопрос нормативности поведения курсантов вузов МВД Украины, неразрывно связанный с условиями их образовательно-служебной среды. Отмечено, что личностная нормативность означает не только принятие курсантами социальных норм, но и то, что они становятся их внутренними нормами, которые они защищают и отстаивают, они становятся их жизненными принципами, определяют их поведение и поступки.
Маравська, К. І. Особистісна та рольова нормативність як складова професійно-нормативної поведінки курсантів ВНЗ МВС України / Катерина Ігорівна Маравська // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2017 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 115-118.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; вищі навчальні заклади Міністерства внутрішніх справ України; higher educational institutions of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine; высшие учебные заведения Министерства внутренних дел Украины; нормативність; normativity; нормативность; особистісна нормативність; personal normativity; личностная нормативность; рольова нормативність; role normativity; ролевая нормативность; нормативна поведінка; normative behavior; нормативное поведение