Принципи цивільного судочинства, які забезпечують своєчасність судового захисту - Коханська, М. Л.; Kokhanska, M. L.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5613-6076 (Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24-25 трав. 2019 р.) / МВС України, Сум. філія Харків. нац. ун-ту внутр. справ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2019. – С. 36-39., 2019)
Зазначено, що основний напрям у розвитку сучасного цивільного процесу більшості країн характеризується оптимальним співвідношенням процесуальної активності сторін та суду. Розглянуто принципи цивільного судочинства, які забезпечують своєчасність судового захисту.

It is noted that the main direction of development of the modern civil process in most countries is characterized by an optimal ratio of the procedural activity of the parties and the court. The principles of civil legal proceedings, which ensure the timeliness of judicial protection, are considered.

Отмечено, что основное направление развития современного гражданского процесса большинства стран характеризуется оптимальным соотношением процессуальной активности сторон и суда. Рассмотрены принципы гражданского судопроизводства, обеспечивающие своевременность судебной защиты.
Коханська, М. Л. Принципи цивільного судочинства, які забезпечують своєчасність судового захисту / М. Л. Коханська // Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24-25 трав. 2019 р.) / МВС України, Сум. філія Харків. нац. ун-ту внутр. справ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2019. – С. 36-39.
Keywords: Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; судовий захист; судебная защита; judicial protection; цивільні справи; гражданские дела; civil cases; процесуальна економія; процессуальная экономия; procedural economy; ефективність судочинства; эффективность судопроизводства; judicial efficiency; принцип концентрації; принцип концентрации; principle of concentration; цивільне судочинство; гражданское судопроизводство; civil litigation; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право