Строк як істотна умова договору оренди майна державного підприємства - Мороз, О. В.; Moroz, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4154-1826; ResearcherID: J-8916-2016 (Форум права. – 2017. – № 1. – С. 113–117, 2017)
Здійснено правовий аналіз строку як істотної умови договору оренди майна державних підприємств. Визначено, що строковість володіння і користування орендованим майном є основною ознакою групи договорів про передачу майна в користування. Вказано, що при визначенні строку договору оренди сторони повинні зважати також на специфіку об’єкту оренди. Досліджено закінчення строку договору оренди майна державного підприємства як підстави припинення цього договору. Проаналізовано можливість продовження строку договору оренди майна державних підприємств. Досліджено переважне право орендаря на продовження договору оренди.

It carried out a legal analysis of the term as essential conditions for the lease of property of state enterprises. It was determined that the urgency of the ownership and use of the leased property is the main feature of a group of agreements on the transfer of property in use. It is indicated that the determination of the lease agreement, the parties must also take into account the specifics of the lease object. It was studied the expiration of the state enterprise property lease agreement as the basis of the termination of this contract. The possibility of extending the property of state-owned enterprises lease analyzed. Abstract-emptive right to the lessee to extend the lease analyzed.

Осуществлен правовой анализ срока как существенного условия договора аренды имущества государственных предприятий. Определено, что срочность владения и пользования арендованным имуществом является основным признаком группы договоров о передаче имущества в пользование. Указано, что при определении срока договора аренды стороны должны учитывать также специфику объекта аренды. Исследовано окончание срока договора аренды имущества государственного предприятия как основание прекращения этого договора. Проанализирована возможность продления срока договора аренды имущества государственных предприятий. Исследовано преимущественное право арендатора на продление договора аренды.
Срок как существенное условие договора аренды имущества государственного предприятия
The Term as an Essential Condition for the State Enterprise Property Lease
Мороз, О. В. Строк як істотна умова договору оренди майна державного підприємства [Електронний ресурс] / О. В. Мороз // Форум права. – 2017. – № 1. – С. 113–117. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2017_1_21.pdf
Мороз О. В. "Строк як істотна умова договору оренди майна державного підприємства." Форум права 1 (2017): 113–117.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; договір оренди; майно державних підприємств; строк; істотні умови договору; essential conditions; term; state enterprises; lease; догор аренды; имущество государственных предприятий; существенные условия договора; срок