Ситуаційний підхід у розслідуванні зґвалтувань, вчинених неповнолітніми - Дмитрієва, Л. В.; Dmytriieva, L. V. (Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. - 2016. - № 6, т. 2. - С. 121-123, 2016)
Розглянуто проблеми типізації слідчих ситуації у криміналістиці. Запропоновано авторський варіант формування типових слідчих ситуацій у методиці розслідування згвалтувань, вчинених неповнолітніми. Розроблено програму дій слідчого у виокремлених слідчих ситуаціях початкового етапу розслідування.

The problems of typification of investigative situations in criminology are considered. The author's version of the formation of typical investigative situations in the method of investigating rapes committed by minors is proposed. A program of actions of the investigator in isolated investigative situations of the initial stage of the investigation has been developed.

Рассмотрены проблемы типизации следственных ситуаций в криминалистике. Предложен авторский вариант формирования типичных следственных ситуаций в методике расследования изнасилований, совершенных несовершеннолетними. Разработана программа действий следователя в отдельных следственных ситуациях начального этапа расследования.
Keywords: криміналістична методика; forensic technique; криминалистическая методика; злочинність неповнолітніх; juvenile delinquency; преступность несовершеннолетних; згвалтування; rape; изнасилование; розслідування злочинів; crime investigation; расследование преступлений