Об’єкт неналежного виконання обовязків щодо охорони життя та здоров’я дітей - Бандурка, І. О.; Bandurka, I. O. (Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2016. – № 3. – С. 111-115, 2016)
Стаття присвячена розгляду суспільно-небезпечного діяння, як недосконале виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей. Розглянуто теоретичні підходи щодо визначення поняття об'єкта злочину. Виділено загальний, сімейний та безпосередні об'єкти недостатнього виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей.

Article considers of socially dangerous act as improper performance of duties to protect life and health of children. The considered of theoretical approaches to the definition of the object of the crime. Highlight a common, genitive and direct objects of improper performance of duties to protect life and health of children.

Статья посвящена рассмотрению общественно- небезопасного деяния, как несовершенное исполнение обязанностей что до охраны жизни и здоровья детей. Рассмотрены теоретические подходы к определению понятия объекта преступления. Выделено общий, семейный и непосредственные объекты недостаточного исполнения обязанностей что до охраны жизни и здоровья детей.
Keywords: дитина; кримінально-правовий захист; неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей; об'єкт злочину; child; criminal legal protection; improper performance of duties regarding the protection of children's life and health; object of the crime; ребенок; уголовно-правовая защита; ненадлежащее исполнение обязанностей по охране жизни и здоровья детей; объект преступления