Принципи верховенства права та законності як ключові засади адміністративного оскарження - Коврах, В. А.; Kovrakh, V. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 91-94, 2019)
Відзначено, що визначення принципів адміністративного оскарження в рамках адміністративного судочинства має велике значення для підвищення ефективності механізму судового захисту порушених, оспорюваних або невизнаних прав, свобод та інтересів фізичних й юридичних осіб при оскарженні адміністративних актів. Наголошено, що принципи верховенства права та законності є найбільш ключовими засадами адміністративного оскарження, а тому їх дотримання є обов’язковим для всіх суб’єктів.

It was noted that defining the principles of administrative appeal within the framework of administrative proceedings is of great importance for increasing the effectiveness of the mechanism of judicial protection of violated, contested or unrecognized rights, freedoms and interests of individuals and legal entities when appealing administrative acts. It was emphasized that the principles of the rule of law and legality are the most key principles of administrative appeal, and therefore their observance is mandatory for all subjects.

Отмечено, что определение принципов административного обжалования в рамках административного судопроизводства имеет большое значение для повышения эффективности механизма судебной защиты нарушенных, оспариваемых или непризнанных прав, свобод и интересов физических и юридических лиц при обжаловании административных актов. Отмечено, что принципы верховенства права и законности являются наиболее ключевыми основами административного обжалования, а потому их соблюдение обязательно для всех субъектов.
Коврах, В. А. Принципи верховенства права та законності як ключові засади адміністративного оскарження / Віталій Андрійович Коврах // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - С. 91-94.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративне судочинство; administrative proceedings; административное судопроизводство; адміністративне оскарження; administrative appeal; административное обжалование; верховенство права; rule of law; законність; legality; законность