Комп’ютерні девіації у дітей - Долгова, К. П.; Dolhova, K. P. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 201-204, 2023)
Розглянуто проблему формування комп’ютерної залежності. В Україні за низкою причин віртуальна адикція активно поширюється серед дітей, особливо у хлопців підліткового віку. Найчастіше на виникнення комп’ютерних девіацій впливають соціально-психологічні фактори: особливості родини, вплив референтної групи, економічні негаразди, проблеми зайнятості. Виділено психологічні та фізичні симптоми патoлoгiчнoгo комп’ютерного гравця.

The problem of the formation of computer addiction is considered. In Ukraine, for a number of reasons, virtual addiction is actively spreading among children, especially among teenage boys. Most often, the emergence of computer deviations is influenced by socio-psychological factors: family characteristics, influence of the reference group, economic troubles, employment problems. The psychological and physical symptoms of a pathological computer gamer are highlighted.

Рассмотрена проблема формирования компьютерной зависимости. В Украине по ряду причин виртуальная адикция активно распространяется среди детей, особенно у подростков. Чаще всего на возникновение компьютерных девиаций влияют социально-психологические факторы: особенности семьи, влияние референтной группы, экономические проблемы, проблемы занятости. Выделены психологические и физические симптомы патологического компьютерного игрока.
Keywords: комп’ютерні девіації; computer deviations; компьютерные девиации; комп’ютерна залежність; computer addiction; компьютерная зависимость; діти; children; дети