Кримінальна відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами: стан наукової розробки та напрями вдосконалення - Бесчастна, В. В.; Beschastna, V. V. (Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2019. – № 1 (20). – С. 161-168, 2019)
Досліджено стан наукової розробки питання кримінальної відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. Проаналізовано вітчизняні роботи з указаної тематики, наукові дослідження часів СРСР і новітні дослідження країн пострадянського простору. Визначено напрями подальшого дослідження зазначеного питання та підкреслено необхідність урахування та критичного аналізу останніх законодавчих змін до ст. 286 КК України.

The author of the article has studied the state of scientific elaboration of the issue of criminal liability for violation of the rules related to traffic safety or maintenance of vehicles by drivers. Scientific works on the stated issue, scientific research in the times of USSR and the latest studies in post-Soviet countries have been analyzed. The author has defined the directions for further research on the stated issue and the necessity of considering and analyzing the latest legislative amendments to the Art. 286 of the Criminal Code of Ukraine.

Исследовано состояние научной разработки вопроса об уголовной ответственности за нарушение правил безопасности дорожного движения или эксплуатации транспорта лицами, которые управляют транспортными средствами. Проанализированы работы по указанной тематике, научные исследования времен СССР и новейшие исследования стран постсоветского пространства. Определены направления дальнейшего исследования указанного вопроса и подчеркнута необходимость принятия во внимание и критического анализа последних законодательных изменений в ст. 286 УК Украины.
Criminal liability for violation of the rules related to traffic safety or maintenance of vehicles by drivers: state of scientific elaboration and directions for enhancement
Уголовная ответственность за нарушение правил безопасности дорожного движения или эксплуатации транспорта лицами, которые управляют транспортными средствами: состояние научной разработки и направления усовершенствования
Бесчастна, В. В. Кримінальна відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами: стан наукової розробки та напрями вдосконалення / Вікторія Вікторівна Бесчастна // Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2019. – № 1 (20). – С. 161-168.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальна відповідальність; порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту; безпека дорожнього руху; criminal liability; violation of the rules related to traffic safety or maintenance of vehicles; уголовная ответственность; нарушение правил безопасности дорожного движения или эксплуатации транспорта