Сучасний стан нормативно-правової регламентації процедур банкрутства в Україні - Пчелін, В. Б.; Pchelin, V. B.; Віталій Пчелін (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2020. - № 2 (89). - С. 178-188, 2020)
Наголошено, що одним із засобів подолання фінансової кризи є належно функціонуючий інститут банкрутства. З’ясовано, що в Україні ефективність процедур банкрутства є низькою, що обумовлено великою тривалістю такої процедури та її високою вартістю. Проаналізовано національне законодавство, що регламентує процедури банкрутства. Здійснено порівняльно-правовий аналіз Кодексу України з процедур банкрутства та інших нормативно-правових актів, які регулюють сферу відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом. Визначено суперечливі й такі, що подекуди кардинально конфліктують між собою, положення Кодексу України з процедур банкрутства.

It is emphasized that one of the means of overcoming the financial crisis is a properly functioning institution of bankruptcy. The national legislation regulating bankruptcy procedures is analyzed. A comparative legal analysis of the Bankruptcy Code of Ukraine and other regulations governing the scope of recovery solvency of the debtor or his bankruptcy.

Отмечено, что одним из средств преодоления финансового кризиса является надлежаще функционирующий институт банкротства. Проанализированы национальное законодательство, регламентирующее процедуры банкротства. Осуществлен сравнительно-правовой анализ Кодекса Украины по процедуре банкротства и других нормативно-правовых актов, регулирующих сферу восстановления платежеспособности должника или признании его банкротом.
The Current State of Normative and Legal Regulation of Bankruptcy Procedures in Ukraine
Современное состояние нормативно-правовой регламентации процедур банкротства в Украине
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; нормативно-правова регламентація; нормативно-правовая регламентация; normative-legal regulation; банкрутство; банкротство; bankruptcy; законодавство; законодательство; legislation; порівняльно-правовий аналіз; сравнительно-правовой анализ; comparative legal analysis