Соціальні відпустки - Веклюк, О. В.; Vekliuk, O. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з святкування Дня науки (м. Харків, 14 трав. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 32-34, 2021)
З'ясовано, що під соціальною відпусткою розуміється звільнення працівника від роботи на певний період з метою створення сприятливих умов для материнства, догляду за дітьми, отримання освіти без відриву від виробництва і для інших соціальних цілей. Працівникам надаються наступні види соціальних відпусток: 1) відпустку без збереження заробітної плати; 2) навчальна відпустка; 3) відпустки в зв'язку з народженням дитини (дітей); 4) по догляду за дітьми; 5) творча відпустка.

It has been found that social leave means the release of an employee from work for a certain period in order to create favorable conditions for motherhood, child care, education without interruption from production and for other social purposes. Employees are granted the following types of social leave: 1) leave without salary; 2) study leave; 3) leave due to the birth of a child (children); 4) childcare; 5) creative leave.

Выяснено, что под социальным отпуском понимается увольнение работника от работы на определенный период с целью создания благоприятных условий для материнства, ухода за детьми, получения образования без отрыва от производства и других социальных целей. Работникам предоставляются следующие виды социальных отпусков: 1) отпуск без сохранения заработной платы; 2) учебный отпуск; 3) отпуска в связи с рождением ребенка (детей); 4) по уходу за детьми; 5) творческий отпуск.
Веклюк, О. В. Соціальні відпустки / Ольга Володимирівна Веклюк // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 14 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 32-34.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; трудові правовідносини; labor relations; трудовые правоотношения; соціальні відпустки; social holidays; социальные отпуска; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; відпустка; vacation; отпуск