Проблема життєздатності девіантних підлітків у сучасних закордонних психологічних дослідженнях - Московченко, В. В.; Moskovchenko, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-1669-7503 (Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Психологічні науки. – 2016. – Вип. 2, т. 1. – С. 159-163, 2016)
Проаналізовано наукові підходи до дослідження проблеми формування життєздатності девіантних підлітків у роботах сучасних закордонних психологів. Визначено складові життєздатності девіантних підлітків у різних ракурсах наукового розгляду цього феномену.

Scientific approaches to the study of the problem of forming the viability of deviant adolescents in the works of modern foreign psychologists are analyzed. The components of the viability of deviant adolescents are determined in different perspectives of the scientific examination of this phenomenon.

Проанализированы научные подходы к исследованию проблемы формирования жизнеспособности девиантных подростков в работах современных зарубежных психологов. Определены составляющие жизнеспособности девиантных подростков в разных ракурсах научного рассмотрения этого феномена.
Московченко, В. В. Проблема життєздатності девіантних підлітків у сучасних закордонних психологічних дослідженнях / Московченко В. В. // Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Психологічні науки. – 2016. – Вип. 2, т. 1. – С. 159-163.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; життєздатність; viability; жизнеспособность; підлітки; teenagers; подростки; психологічні компоненти; psychological components; психологические компоненты; здатність відновлюватися; ability to recover; способность восстанавливаться; погляди вчених; views of scientists; взгляды ученых