Законність у правоохоронній діяльності органів внутрішніх справ України: зміст, проблеми визначення, концепції - Загуменна, Ю. О.; Zahumenna, Yu. O.; Юлія Загуменна (Право і безпека. - 2010. - № 4 (36). - С. 51-55, 2010)
Досліджено правовий зміст та проблеми визначення законності в правоохоронній діяльності органів внутрішніх справ України. Визначено співвідношення категорій «законність» та «правопорядок».

The law context and the problems of legal determination of legality in law enforcement activity of Ukrainian law enforcement agencies have been researched. Interrelation of the categories «legality» and «law and order» have been defined.

Исследовано правовое содержание и проблемы определения законности в правоохранительной деятельности органов внутренних дел Украины. Определено соотношение категорий «законность» и «правопорядок».
Legality in law enforcement activity of law enforcement agencies of Ukraine: content, problems, definitions, conceptions
Законность в правоохранительной деятельности органов внутренних дел Украины: содержание, проблемы определения, концепции
Keywords: органи внутрішніх справ; internal affairs agencies; органы внутренних дел; законність; legality; законность; правопорядок; law and order; правоохоронна діяльність; law enforcement activity; правоохранительная деятельность