Адміністративно-правові акти органів місцевого самоврядування - Кириченко, Ю. М.; Kyrychenko, Yu. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9125-218X (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право. - 2017. - Вип. 43, т. 4. - С. 230-233, 2017)
В статті досліджено наукові позиції щодо розуміння адміністративно-правових актів органів місцевого самоврядування. Акцентовано увагу, що органи місцевого самоврядування, вирішуючи питання місцевого значення, представляючи спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ та міст, приймають нормативні та ненормативні (індивідуальні) акти. Запропоновано власне розуміння індивідуальних адміністративних актів органів місцевого самоврядування та виокремлено їх ознаки.

The article analyzes the scientific positions regarding the understanding of the administrative and legal acts of local self-government bodies. The attention is paid to the fact that local self-government bodies, while addressing issues of local importance, representing the common interests of territorial communities of villages, settlements and cities, adopt normative and non-normative (individual) acts. The actual understanding of individual administrative acts of local self-government bodies is proposed and their characteristics are outlined.

В статье исследованы научные позиции относительно понимания административно-правовых актов органов местного самоуправления. Акцентировано внимание, что органы местного самоуправления, решая вопросы местного значения, представляя общие интересы территориальных общин сел, поселков и городов, принимают нормативные и ненормативные (индивидуальные) акты. Предложено собственное понимание индивидуальных административных актов органов местного самоуправления и выделены их признаки.
Administrative and legal acts of organs of local government
Кириченко, Ю. М. Адміністративно-правові акти органів місцевого самоврядування / Ю. М. Кириченко // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право. - 2017. - Вип. 43, т. 4. - С. 230-233.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; органи місцевого самоврядування; територіальна громада; правовий акт; нормативний акт; індивідуальний адміністративний акт; органы местного самоуправления; территориальная община; правовой акт; нормативный акт; индивидуальный административный акт; bodies of local self-government; territorial community; legal act; normative act; individual administrative act; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс