Загальноєвропейська модель судового захисту колективних прав та інтересів споживачів - Степаненко, Т. В.; Stepanenko, T. V.; https://orcid.org/0000-0002-2323-987X (Південноукраїнський правничий часопис. - 2018. - № 4. - Т.1. - С.131-135., 2018)
У науковій статті досліджено сутність та процесуальні особливості судового провадження за представницькими позовами на захист колективних прав та інтересів споживачів як загальноєвропейського процесуального механізму судового захисту численної групи осіб. В научной статье исследована сущность и процессуальные особенности судебного производства по представительским искам в защиту коллективных прав и интересов потребителей как общеевропейского процессуального механизма судебной защиты многочисленной группы лиц. In the scientific article the essence and procedural peculiarities of the proceedings in the case of representative actions concerning the protection of collective rights and consumer interests as a pan-European procedural mechanism of collective compensation are researched.
Степаненко, Т. В. Загальноєвропейська модель судового захисту колективних прав та інтересів споживачів //Південноукраїнський правничий часопис. - 2018. - № 4. - Т.1. - С.131-135.
Keywords: представницький позов; груповий позов, колективне відшкодування шкоди, захист прав споживачів; групповой иск, представительский иск, коллективное возмещение вреда, защита прав потребителей; class action, representative action, collective redress