Тенденції розвитку адміністративного процесуального законодавства України - Джафарова, М. В.; Dzhafarova, M. V. (Науковий вісник Херсонського державного університету. Серія : Юридичні науки. - 2017. - Вип. 3, т. 1. - С. 190-193, 2017)
Висвітлено стан наукового розроблення питань можливості застосування судового прецеденту як джерела права в адміністративному судочинстві. Запропоновано авторське трактування змісту поняття «судова практика» та розкрито основні властивості цього явища. Розкрито судову практику як джерело права у сучасних правових системах. Виокремлено роль і вплив судової практики на законодавчу діяльність. Охарактеризовано і проаналізовано тенденції розвитку судової практики як джерела права в Україні.

In the article condition of the scientific development of the possibility of precedent as a source of law in the administrative process is covered. The features of formation of judicial practice as a source of law are examined. The author’s interpretation of the notion of «Judicial practice» is proposed and the basic properties of the phenomenon are explained. Juridical practice is shown as a source of law in modern legal systems. The role and impact of juridical practice on legislative activity is determined. The dynamics of juridical practice of higher courts of Ukraine are investigated.

Отражено состояние научной разработки вопросов возможности применения судебного прецедента как источника права в административном судопроизводстве. Предложено авторское трактование содержания понятия «судебная практика» и раскрыты основные свойства этого явления. Рассмотрена судебная практика как источник права в современных правовых системах. Выделены роль и влияние судебной практики на законодательную деятельность. Охарактеризованы и проанализированы тенденции развития судебной практики как источника права в Украине.
Development trends of the administrative procedural law of Ukraine
Keywords: адміністративне судочинство; адміністративний суд; джерело права; нормотворення; судовий прецедент; судова практика; administrative proceedings; administrative court; source of law; rulemaking; judicial precedent; judicial practice; административное судопроизводство; административный суд; источник права; нормотворчество; судебный прецедент; судебная практика