Особливості діяльності Національної поліції в умовах воєнного стану - Джафарова, М. В.; Dzhafarova, M. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6203-0027 (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. ІІІ наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 11 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 36-38, 2023)
Відзначено, що до основних завдань діяльності поліції в умовах воєнного стану можна віднести: попередження, припинення та ліквідація групових порушень публічного порядку та масових заворушень; забезпечення публічного порядку та безпеки пiд час значних виробничих аварій, катастроф, токсичних та радіаційних заражень місцевості; забезпечення посиленої охорони особливо важливих та інших об’єктів; участь у рятуванні людей та надання їм допомоги; забезпечення охорони майна, яке залишилося без догляду.

It was noted that the main tasks of the police in the conditions of martial law include: prevention, termination and liquidation of group violations of public order and mass riots; ensuring public order and safety during significant industrial accidents, disasters, toxic and radiation contamination of the area; provision of enhanced protection of particularly important and other objects; participation in rescuing people and providing them with assistance; ensuring the protection of property left unattended.

Отмечено, что к основным задачам деятельности полиции в условиях военного положения можно отнести: предупреждение, прекращение и ликвидация групповых нарушений публичного порядка и массовых беспорядков; обеспечение публичного порядка и безопасности при значительных производственных авариях, катастрофах, токсичных и радиационных заражениях местности; обеспечение усиленной охраны особо важных и других объектов; участие в спасении людей и оказании им помощи; обеспечение охраны имущества, оставшегося без присмотра.
Джафарова, М. В. Особливості діяльності Національної поліції в умовах воєнного стану / Джафарова Марина В’ячеславівна // Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. ІІІ наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 11 трав. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внут. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 36-38.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; воєнний стан; martial law; военное положение; національна безпека; national security; национальная безопасность; публічний порядок і безпека; public order and security; публичный порядок и безопасность