Система медико-психологічної реабілітації комбатантів (ветеранів) - Єна, О. А.; Yena, O. A. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 70-72, 2023)
Відзначено, що реабілітація комбатантів (ветеранів) є складною, комплексною, міжвідомчою і міждисциплінарною проблемою. Для її вирішення потрібні як ефективні рішення на державному рівні, так і узгоджені зусилля юристів, медиків, психологів, соціологів та інших фахівців. Розглянуто теоретичні засади системи медико-психологічної реабілітації комбатантів (ветеранів).

It was noted that the rehabilitation of combatants (veterans) is a complex, complex, interdisciplinary and interdisciplinary problem. Its solution requires both effective solutions at the state level and concerted efforts of lawyers, doctors, psychologists, sociologists and other specialists. The theoretical foundations of the system of medical and psychological rehabilitation of combatants (veterans) are considered.

Отмечено, что реабилитация комбатантов (ветеранов) представляет собой сложную, комплексную, межведомственную и междисциплинарную проблему. Для ее решения необходимы как эффективные решения на государственном уровне, так и согласованные усилия юристов, медиков, психологов, социологов и других специалистов. Рассмотрены теоретические основы системы медико-психологической реабилитации комбатантов (ветеранов).
Keywords: медико-психологічна реабілітація; medical and psychological rehabilitation; медико-психологическая реабилитация; комбатанти (ветерани); combatants; комбатанты; ветерани; veterans; ветераны