Категорія «правові засади» в методологічній концепції юридичних понятійних утворень - Василенко, М. Є.; Vasylenko, M. Ye.; Ткаченко, В. В.; Tkachenko, V. V. (Jurnalul juridic national: teorie şi practică = Национальный юридический журнал: теория и практика. - 2018. - № 3, т. 1 (Iunie). - С. 5-8, 2018)
У статті на основі наукових поглядів учених представлені головні підходи до вивчення юридичних понять. Розглядається загальний механізм проведення дослідження сутності категорій і понятійних утворень у юридичній науці. Здійснено часткове вирішення в межах науково-теоретичного аналізу методологічних підходів визначення сутності категорії «правові засади».

The main approaches to the study of legal terms on the basis of academic views of scientists are provided in the article. A general mechanism of research conducting of categories’ essence and concepts in legal science is considered. A partial solution to the category’s essence definition of «legal framework» within the scientific theoretical analysis of methodological approaches is done.

В статье на основе научных воззрений ученых представлены главные подходы к изучению юридических понятий. Рассматривается общий механизм проведения исследования сущности категорий и понятийных образований в юридической науке. Совершено частичное решение в рамках научно-теоретического анализа методологических подходов для определения сущности категории «правовые основы».
The category of “legal framework” in methodological conception of legal concepts
Keywords: юридичні понятійні утворення; юридична категорія; правові засади; методологічна концепція; правові дослідження; legal concepts; legal category; legal framework; methodological conception; legal studies; юридические понятийные образования; юридическая категория; правовые основы; методологическая концепция; правовые исследование