Формування лідерських якостей у майбутніх працівників поліції на етапі фахового навчання - Остапова, Н. М.; Ostapova, N. M.; Наталія Остапова (Розвиток публічної служби в період післявоєнного відновлення України : зб. Кругл. столу (м. Кам'янське, 20 серп. 2025 р.) / ГО «Молодіжна Організація Починаючих Лідерів, Харків. філ. ГО «Україн. центр психології безпеки», Law Society Of British Columbia. - Кам'янське: ГО МОПЛ, 2025. - С. 14-19, 2025)
Формування лідерських якостей у майбутніх працівників поліції є ключовою умовою підвищення ефективності діяльності правоохоронних органів у складних та динамічних умовах служби. У тезі обґрунтовано необхідність поєднання теоретичної підготовки курсантів із розвитком особистісних компетентностей, що забезпечують здатність до відповідального прийняття рішень, командної взаємодії та конструктивної комунікації з громадськістю. Наголошено, що цілеспрямоване педагогічне формування лідерського потенціалу сприяє зміцненню довіри суспільства до поліції та підвищенню ефективності реалізації її службових завдань.

The formation of leadership qualities in future police officers is a key condition for increasing the effectiveness of law enforcement agencies in complex and dynamic service conditions. The thesis substantiates the need to combine theoretical training of cadets with the development of personal competencies that ensure the ability to make responsible decisions, team interaction and constructive communication with the public. It is emphasized that the purposeful pedagogical formation of leadership potential contributes to strengthening public trust in the police and increasing the effectiveness of the implementation of its official tasks.
Keywords: Україна; майбутні працівники поліції; поліцейський; формування лідерських якостей; future police officers; police officers; formation of leadership qualities