Загальні питання розвитку адміністративного права в запобіганні домашньому насильству - Зінченко, Д. А.; Zinchenko, D. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 234-238, 2023)
Визначено, що адміністративне право грає важливу роль у боротьбі з домашнім насильством, але є необхідність в комплексному підході до цієї проблеми, який передбачає взаємодію різних секторів суспільства та застосування різноманітних інструментів, що дозволить ефективно забезпечити захист прав жертв та протидію насильству в родині.

It is determined that administrative law plays an important role in the fight against domestic violence, but there is the need for a comprehensive approach to this problem, which involves the interaction of various sectors of society and the use of various tools, which will allow to effectively protect the rights of victims and combat domestic violence.

Определено, что административное право играет немаловажную роль в борьбе с домашним насилием, но есть необходимость в комплексном подходе к этой проблеме, который предполагает взаимодействие разных секторов общества и применение различных инструментов, что позволит эффективно обеспечить защиту прав жертв и противодействие насилию в семье.
Keywords: домашнє насильство; domestic violence; домашнее насилие; запобігання домашньому насильству; prevention of domestic violence; предотвращение домашнего насилия; адміністративне право; administrative law; административное право; адміністративна відповідальність; administrative responsibility; административная ответственность