Мінські угоди: політико-правова характеристика - Савчук, А. П.; Savchuk, A. P. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 456-458, 2023)
Відзначено, що укладання Мінських угод було хоча і непопулярним, але стратегічно вірним кроком з боку України. Історичне значення Мінських домовленостей полягає в тому, що вони різко знизили інтенсивність бойових дій на Донбасі, дозволили Збройним Силам України виграти час для зміцнення своїх позицій.

It was noted that the conclusion of the Minsk agreements, although unpopular, was strategically correct a step on the part of Ukraine. The historical significance of the Minsk Agreements lies in the fact that they sharply reduced the intensity of hostilities in Donbas, allowed the Armed Forces of Ukraine to gain time to strengthen their positions.

Отмечено, что заключение Минских соглашений было хотя и непопулярным, но стратегически верным шагом со стороны Украины. Историческое значение Минских договоренностей состоит в том, что они резко снизили интенсивность боевых действий на Донбассе, позволили Вооруженным Силам Украины выиграть время для укрепления своих позиций.
Keywords: Мінські угоди; Minsk agreements; Минские соглашения; політико-правова характеристика; political and legal characteristics; политико-правовая характеристика; державна політика; state policy; государственная политика; Україна; Ukraine; Украина