Деякі нариси з історії формування наукових поглядів на систему вітчизняного права - Мельник, Р. С.; Melnyk, R. S. (Право і безпека. - 2010. - № 3 (35). - С. 60-65, 2010)
Розглянуто наукові погляди вітчизняних учених-правознавців у сфері дослідження системи російського та радянського права. Проаналізовано та пояснено особливості формування системи права у різні історичні періоди. Особливу увагу приділено вивченню поглядів радянських учених на систему права 20-х років ХХ ст.

The article is devoted to the study of native scientists’ views in the sphere of Russian and Soviet law research. The author analyzes and explains peculiarities of law system formation in different historical periods. Special attention is paid to the study of Soviet scientists’ views on the system of law which were formulated in 20 years of the XXth century.

Рассмотрены научные взгляды отечественных ученых-правоведов в сфере исследования системы российского и советского права. Автором проанализированы и объяснены особенности формирования системы права в различные исторические периоды. Особенное внимание уделено изучению взглядов советских ученых на систему права, сформулированных в 20-х гг. ХХ ст.
Some drafts from the history of scientific views’ formation on the system of domestic law
Некоторые наброски из истории формирования научных взглядов на систему отечественного права
Keywords: історико-правовий аналіз; historical and legal analysis; историко-правовой анализ; погляди вчених; views of scientists; взгляды ученых; система права; legal system