Основні види злочинів, що вчиняються із застосуванням криптовалюти - Казначеєва, Д. В.; Kaznacheieva, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7596-294X (Протидія кіберзагрозам та торгівлі людьми: зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2019 р.). – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 166-168, 2019)
Зазначається, що на сьогодні простежується негативна тенденція зростання кількості та видів злочинів, що вчиняються з використанням криптовалюти, або направлені на незаконне заволодіння самою криптовалютою. Сучасна кріптозлочинність демонструє негативну якісну і кількісну трансформацію на фоні очевидної потреби у законодавчому закріпленні та визначені правового статусу криптовалют, інших цифрових продуктів блокчейну в Україні, а також розроблення єдиних стандартів попередження такого роду злочинів.

It is noted that today there is a negative trend in the growth of the number and types of crimes committed using cryptocurrency, or aimed at the illegal acquisition of the cryptocurrency itself. Modern cryptocrime demonstrates a negative qualitative and quantitative transformation against the backdrop of an obvious need for legislative consolidation and determination of the legal status of cryptocurrencies and other digital blockchain products in Ukraine, as well as the development of uniform standards for preventing such crimes.

Отмечается, что на сегодняшний день наблюдается негативная тенденция роста количества и видов преступлений, совершаемых с использованием криптовалюты, или направленные на незаконное завладение самой криптовалютой. Современная криптопреступность демонстрирует негативную качественную и количественную трансформацию на фоне очевидной потребности в законодательном закреплении и определении правового статуса криптовалют, других цифровых продуктов блокчейна в Украине, а также разработку единых стандартов предупреждения такого рода преступлений.
Казначеєва Д. В. Основні види злочинів, що вчиняються із застосуванням криптовалюти / Д. В. Казначеєва // Протидія кіберзагрозам та торгівлі людьми: зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Координатор проектів ОБСЄ в Україні. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 166-168
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінальне право. Criminal Law. Криминальное право; види злочинів; криптовалюти; кріптозлочинність; справа Silk Road; наркоторгівля; виды преступлений; криптовалюты; криптопреступность; дело Silk Road; наркоторговля; types of crimes; cryptocurrencies; cryptocrime; Silk Road case; drug trafficking