Інформаційно-комунікативна культура у підготовці майбутнього правоохоронця - Василенко, В. А.; Vasylenko, V. A.; Селюніна, Н. С.; Seliunina, N. S.; Валентина Василенко (Global problems of improving scientific inventions: The 7th International scientific and practical conference (Copenhagen, Denmark, October 31 – November 03, 2023). - Copenhagen, 2023. - P. 241-245, 2023)
Наголошено, що формування сучасного фахівця-правозахисника, який володіє інформаційною та комунікативною компетентністю, вимагає термінового переосмислення основних аспектів навчання та виховання у їхній професійній підготовці. Діяльність правоохоронців базується на розвитку та вдосконаленні інформаційної та комунікативної культури під час виконання їхніх професійних завдань. Цей процес включає в себе активний контакт з різноманітними особами, які можуть відрізнятися за кількістю, складом, психологічними особливостями та інтелектом. Крім цього, це пов'язано із обробкою великих обсягів інформації, прийняттям рішень в умовах конфліктних і нетипових ситуацій, а також розглядом різних можливих альтернативних варіантів дій та рішень.

It is emphasized that the formation of a modern specialist human rights defender, who possesses informational and communicative competence, requires an urgent rethinking of the main aspects of education and upbringing in their professional preparation The activity of law enforcement officers is based on the development and improvement of informational and communicative culture during the performance of their professional tasks. This process includes active contact with various individuals who may differ in number, composition, psychological characteristics and intelligence. In addition, it is connected with the processing of large volumes of information, decision-making in conflict and atypical situations, as well as consideration of various possible alternative options for actions and decisions.

Отмечено, что формирование современного специалиста-правозащитника, обладающего информационной и коммуникативной компетентностью, требует срочного переосмысления основных аспектов обучения и воспитания в их профессиональной подготовке. Деятельность правоохранителей базируется на развитии и усовершенствовании информационной и коммуникативной культуры при выполнении их профессиональных задач. Этот процесс включает в себя активный контакт с различными лицами, которые могут отличаться по количеству, составу, психологическими особенностями и интеллектом. Кроме того, это связано с обработкой больших объемов информации, принятием решений в условиях конфликтных и нетипичных ситуаций, а также рассмотрением различных возможных альтернативных вариантов действий и решений.
Keywords: професійна підготовка; professional training; профессиональная подготовка; інформаційно-комунікативна культура; information and communication culture; информационно-коммуникативная культура; комунікативна компетентність; communicative competence; коммуникативная компетентность; майбутні правоохоронці; future law enforcement officers; будущие правоохранители; інформаційна компетентність; informative competence; информационная компетентность