Перспективи формування методик розслідування злочинів, пов’язаних із розпорядженням бюджетними коштами в агропромисловому комплексі - Степанюк, Р. Л.; Stepaniuk, R. L.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8201-4013 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2013. – № 3 (62). – С. 138-146, 2013)
На підставі аналізу матеріалів слідчої та судової практики, нормативно-правових актів і спеціальної літератури визначено типові різновиди злочинних посягань на бюджетні кошти в галузі агропромислового комплексу України. У зв’язку з цим виокремлено об’єднані загальними криміналістично значущими ознаками групи злочинів, пов’язаних із використанням бюджетних коштів у даній галузі економіки. Запропоновано перспективні напрями формування окремих криміналістичних методик розслідування зазначеного різновиду злочинів. Based on the analysis of materials investigative and judicial practices, regulations and special literature the author identifies the main types of criminal attacks on the budgetary funds in the agro-industrial complex of Ukraine. It is noted that the most common in this area today are crimes against property, economic and official crimes in the activities of state bodies that are responsible for the allocation of budgetary funds to support agriculture. На основании анализа материалов следственной и судебной практики, нормативно-правовых актов и специальной литературы определены типичные разновидности преступных посягательств на бюджетные средства в сфере агропромышленного комплекса Украины. В связи с этим выделены объединенные общими криминалистически значимыми признаками группы преступлений, связанных с использованием бюджетных средств в данной отрасли экономики. Предложены перспективные направления формирования отдельных криминалистических методик расследования указанного вида преступлений.
Prospects of forming of methods of investigation of crimes related to the order of budgetary resources in the agricultural sector
Перспективы формирования методик расследования преступлений, связанных с распоряжением бюджетными средствами в агропромышленном комплексе
Степанюк, Р. Л. Перспективи формування методик розслідування злочинів, пов’язаних із розпорядженням бюджетними коштами в агропромисловому комплексі / Р. Л. Степанюк // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2013. – № 3 (62). – С. 138-146.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; криміналістична методика; криминалистическая методика; criminalistic methods; злочини в агропромисловому комплексі; преступления в агропромышленном комплексе; crime in the agricultural sector; бюджетні кошти; бюджетные средства; budget funds