Щодо визначення поняття "військовополонений" у злочині, передбаченому ст. 438 КК України - Кундеус, В. Г.; Kundeus, V. G.; Vladyslav Kundeus (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. - Вип. 40. - С. 133 -138, 2008)
В статті зроблено спробу визначення поняття «військовополонений» у злочині, передбаченому ст. 438 КК України. Автором розглянуте питання захисту інших осіб, які потрапляють під владу супротивної сторони конфлікту. В статье сделана попытка определения понятия «военнопленный» в преступлении, предусмотренном ст. 438 УК Украины. Автором рассмотрен вопрос защиты других лиц, попадающих под власть противной стороны конфликта. The article attempts to define the concept of "prisoner of war" in the crime under Art. 438 of the Criminal Code of Ukraine. The author deals with the issue of protection of other persons who fall under the authority of the opposite side of the conflict.
Keywords: злочини проти миру; преступления против мира; військовополонені; военнопленные; боротьба зі злочинами; борьба с преступлениями; збройний конфлікт; военный конфликт