Дистанційна освіта як форма організації навчального процесу в умовах воєнного часу - Оверчук, О. Б.; Overchuk , O. B. (Застосування інноваційних технологій та методів навчання при викладанні фундаментальних та мовних дисциплін у вишах: тези доп. Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Харків, 16 берез. 2023 р.). - Харків, 2023. - С. 41-44, 2023)
Зазначено, що дистанційному навчанню сьогодні належать провідні ролі в процесі підготовки майбутніх спеціалістів. Як ефективна форма реалізації освітньої діяльності, воно має низку переваг, серед яких: сучасність підходів до викладу навчального матеріалу, академічна мобільнісь здобувачів освіти, варіативність форм і змісту навчання, індивідуалізація навчального процесу, тяжіння до самоосвіти, розвиток якостей, самоаналізу, критичного мислення, творчого потенціалу.

It is noted that distance learning today plays a leading role in the process of training future specialists. As an effective form of educational activity, it has a number of advantages, including: modern approaches to the presentation of educational material, academic mobility of students, variability of forms and content of education, individualization of the educational process, attraction to self-education, development of qualities, introspection, critical thinking, creative potential.

Отмечено, что дистанционному обучению сегодня принадлежит ведущая роль в процессе подготовки будущих специалистов. Как эффективная форма реализации образовательной деятельности, оно имеет ряд преимуществ, среди которых: современность подходов к изложению учебного материала, академическая мобильность соискателей образования, вариативность форм и содержания обучения, индивидуализация учебного процесса, тяготение к самообразованию, развитие качеств, самоанализа, критического мышления, творческого потенциала.
Keywords: навчальний процес; learning process; учебный процесс; дистанційна освіта; distance education; дистанционное образование; дистанційне навчання; distance learning; дистанционное обучение; воєнний стан; martial law; военное положение