Соціально-економічний і політико-правовий фон кримінального радикалізму - Маслова, Н. Г.; Maslova, N. H. (Право.ua. - 2019. - № 3. - С. 78-84, 2019)
У статті здійснено систематизацію причин, умов і факторів кримінального радикалізму, тобто його соціально-економічний і політико-правовий фон, що зумовлює зародження, існування, відтворення цього феномену. На підставі проведеної систематизації за критерієм змісту і характеру криміногенних детермінант кримінального радикалізму відповідну підсистему факторів розділено на такі основні групи: соціально-психологічні, ідеологічні, соціально-економічні, політичні, організаційно-управлінські. На підставі цього соціально-економічний і політико-правовий фон кримінального радикалізму оцінено як проблемний і такий, що потребує цілеспрямованого впливу. The article systematizes the causes, conditions and factors of criminal radicalism, ie its socio-economic and political-legal background, which determines the origin, existence, reproduction of this phenomenon. Based on the systematization by the criterion of content and nature of criminogenic determinants of criminal radicalism, the corresponding subsystem of factors is divided into the following main groups: socio-psychological, ideological, socio-economic, political, organizational and managerial. Based on this, the socio-economic and political-legal background of criminal radicalism is assessed as problematic and in need of targeted influence. В статье осуществлена систематизация причин, условий и факторов криминального радикализма, то есть его социально-экономический и политико-правовой фон, что приводит к зарождению, существованию, воспроизводству этого феномена. На основании проведенной систематизации по критерию содержания и характера криминогенных детерминант криминального радикализма соответствующая подсистема факторов разделена на следующие основные группы: социально-психологические, идеологические, социально-экономические, политические, организационно-управленческие. На основании этого социально-экономический и политико-правовой фон криминального радикализма оценен как проблемный и требующий целенаправленного воздействия.
Маслова, Н. Г. Соціально-економічний і політико-правовий фон кримінального радикалізму / Маслова Наталія Григорівна // Право.ua. - 2019. - № 3. - С. 78-84.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальний радикалізм; криминальный радикализм; criminal radicalism; кримінологічне забезпечення; криминологическое обеспечение; criminological support; детермінанти; детерминанты; determinants; протидія злочинності; противодействие преступности; crime prevention; фонові явища; фоновые явления; background phenomena; соціально-економічний фон; социально-экономический фон; socio-economic background; політико-правовий фон; политико-правовой фон; political and legal background