Правила застосування службових собак у діяльності Національної поліції України - Нікіша, Г. В.; Nikisha, H. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 124-126, 2019)
Розглянуто загальні правила застосування службових собак. Використовуються два різновиди собак, а саме: 1) розшукові собаки – для пошуку та виявлення правопорушників у вантажних транспортних засобах і вантажах, що перевозяться в них, їх переслідування, затримання, охорони та конвоювання; 2) спеціальні собаки – для пошуку та виявлення наркотичних засобів і психотропних, вибухових речовин, стрілецької зброї, боєприпасів, тощо.

The general rules for the use of service dogs are considered. Two types of dogs are used, namely: 1) search dogs - for searching and identifying offenders in cargo vehicles and cargo transported in them, their pursuit, detention, guarding and escorting; 2) special dogs – for searching and detecting narcotics and psychotropic substances, explosives, small arms, ammunition, etc.

Рассмотрены общие правила применения служебных собак. Используются две разновидности собак, а именно: 1) розыскные собаки – для поиска и выявления правонарушителей в перевозимых в них грузовых транспортных средствах и их преследования, задержания, охраны и конвоирования; 2) специальные собаки – для поиска и выявления наркотических средств и психотропных, взрывчатых веществ, стрелкового оружия, боеприпасов и т.д.
Нікіша, Г. В. Правила застосування службових собак у діяльності Національної поліції України / Ганна Володимирівна Нікіша // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - С. 124-126.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; інспектор-кінолог; canine inspector; инспектор-кинолог; службові собаки; service dogs; служебные собаки