Міжнародна правова допомога у кримінальному провадженні - Мартовицька, О. В.; Martovytska, O. V.; Олена Мартовицька (Актуальні питання досудового розслідування та тенденції розвитку криміналістичної методики : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 21 листоп. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2018. – С. 120-122, 2018)
Право на правову допомогу гарантується будь-якій особі, у тому числі й постраждалому від злочину, ще до виникнення процесуальних правовідносин. Важливість дослідження змісту поняття «міжнародна правова допомога» зростає з огляду на прийняття і дію чинного КПК України, що покликано врегульовувати процесуальні питання співробітництва національних правоохоронних органів із зарубіжними колегами у ході здійснення кримінального провадження. he right to legal assistance is guaranteed by any to a person, including a victim of a crime, even before the appearance of a procedural one legal relationships. The importance of studying the content of the concept of "international legal aid" is growing due to the adoption and the effect of the current CPC of Ukraine, which is intended to regulate procedural issues of cooperation of national law enforcement bodies with foreign colleagues in the course of criminal proceedings. Право на правовую помощь гарантируется любой лицу, в том числе и пострадавшему от преступления, еще до возникновения процессуальных правоотношений. Важность исследования содержания понятия «международная правовая помощь» возрастает ввиду принятия и действие действующего УПК Украины, которое призвано урегулировать процессуальные вопросы сотрудничества национальных правоохранительных органов с зарубежными коллегами в ходе осуществления уголовного производства.
Keywords: міжнародна правова допомога; кримінальне провадження; international legal assistance; criminal proceedings