До проблеми співвідношення термінів «адміністративно-правова охорона» й «адміністративно-правовий захист» - Гарбузюк, К. Г.; Harbuziuk, K. H.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6714-5074 (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. VIII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 6 груд. 2019 р.). – Харків: ХНУВС, 2019. – С. 38-40., 2019)
Зазначено, що порівняння наведених дефініцій дає змогу виявити їх схожість та відмінність. Схожі усі дефініції через однакову їх елементну будову, де присутній об’єкт та суб’єкт. Різниця полягає в тому, що вчені, які розмежовують поняття адміністративно-правового захисту та адміністративно-правової охорони, роблять більш акцент на об’єкті, у якості якого зазначають права, правовий стан або ж суб’єктивне право. На думку автора, доцільно відрізняти адміністративно-правову охорону від адміністративно-правового захисту, функціональне призначення яких різне.

It is noted that the comparison of these definitions makes it possible to reveal their similarities and differences. All definitions are similar through their identical elemental structure, where there is an object and a subject. The difference lies in the fact that scientists who distinguish between the concepts of administrative-legal protection and administrative-legal protection place more emphasis on the object, which is indicated by rights, legal status or subjective right. According to the author, it is advisable to distinguish administrative and legal protection from administrative and legal protection, the functional purpose of which is different.

Отмечено, что сравнение указанных дефиниций позволяет выявить их сходство и различие. Схожи все определения через одинаковое их элементное строение, где присутствует объект и субъект. Разница состоит в том, что ученые, разграничивающие понятия административно-правовой защиты и административно-правовой охраны, делают более акцент на объекте, в качестве которого указывают права, правовое состояние или субъективное право. По мнению автора, целесообразно отличать административно-правовую охрану от административно-правовой защиты, функциональное предназначение которых разное.
Гарбузюк, К. Г. До проблеми співвідношення термінів «адміністративно-правова охорона» й «адміністративно-правовий захист» / К. Г. Гарбузюк // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. VIII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 6 груд. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Консультат. місія Європейського Союзу. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 38-40.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративно-правова охорона; административно-правовая охрана; administrative and legal protection; адміністративно-правовий захист; административно-правовая защита; порівняння; сравнение; comparison; теорія права; теория права; legal theory; нормативно-правове закріплення; нормативно-правовое закрепление; regulatory and legal consolidation