Щодо загальних принципів організації та забезпечення діяльності місцевих загальних судів в Україні - Прошутя, І. Д.; Proshutia, I. D. (Науковий вісник Херсонського держаного університету. Серія «Юридичні науки». – 2014. – Вип. 5.2. – Т. 1. – С. 48-52, 2014)
У статті автором розглядається сутність поняття «принцип» в контексті організації та забезпечення діяльності місцевих загальних судів. На підставі аналізу чинної нормативної бази та наукової літератури виділені окремі групи принципів організації та діяльності місцевих загальних судів. Окремо визначені та проаналізовані загальні принципи, які характеризують організаційну побудову та забезпечення діяльності системи місцевих загальних судів.

The author considers the essence of the concept of «principle» to the organization and support activities of local general courts. Based on analysis of the current regulatory and scientific literature groups of principles of organization and support activities of local general courts are separated. Identified and analyzed the general principles characterizing the organizational structure and operation of the system of local general courts.

В статье автором рассматривается сущность понятия «принцип» в контексте организации и обеспечения деятельности местных общих судов. На основании анализа действующей нормативной базы и научной литературы выделены отдельные группы принципов организации и деятельности местных общих судов. Отдельно определены и проанализированы общие принципы характеризующие организационное построение и обеспечение деятельности системы местных общих судов.
Прошутя, І. Д. Щодо загальних принципів організації та забезпечення діяльності місцевих загальних судів в Україні / І. Д. Прошутя // Науковий вісник Херсонського держаного університету. Серія «Юридичні науки». – 2014. – Вип. 5.2. – Т. 1. – С. 48-52.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; суд; судова система; місцевий загальний суд; принципы деятельности; судебная система; местный общий суд; court; judicial system; local general court; principle