Протидія злочинним промислам: ретроспективний огляд - Романов, С. Ю.; Romanov, S. Yu. (Право і безпека. - 2011. - № 1 (38). - С. 39-43, 2011)
Розглянуто історичний досвід боротьби з найбільш поширеними злочинними промислами. Стисло проаналізовано норми, що передбачали відповідальність за тривалу корисливу злочинну діяльність в Уложенні про покарання кримінальні та виправні 1845 р. та Кримінальному уложенні 1903 р. Обґрунтовано необхідність подальших наукових досліджень з проблематики злочинних промислів.

Historical experience of counteraction to the most spread criminal business is researched. Norms stating liability for continued venal criminal activity according to the Code about Criminal and Correctional Punishments dated from 1845 and according to the Criminal Code dated from 1903 are analyzed. Necessity of conducting further researches about criminal business is grounded.

Рассмотрен исторический опыт противодействия наиболее распространенным преступным промыслам. Проанализированы нормы, в которых была предусмотрена ответственность за длительную корыстную преступную деятельность по Уложению о наказаниях уголовных и исправительных 1845 г. и по Уголовному уложению 1903 г. Обоснована необходимость проведения дальнейших исследований преступных промыслов.
Counteraction to the criminal business: retrospective review
Противодействие преступным промыслам: ретроспективный обзор
Keywords: історико-правовий аналіз; historical and legal analysis; историко-правовой анализ; злочинні промисли; criminal activities; преступные промыслы; протидія злочинним промислам; combating criminal industries; противодействие преступным промыслам