Інститут понятих у кримінальному процесі України та Республіки Узбекистан - Романюк, В. В.; Romaniuk, V. V.; Віталій Романюк (Актуальні проблеми кримінального процесу та криміналістики : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 29 жовт. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 315-317, 2021)
Розглянуто досягнення та дисбаланс правової регламентації України і Республіки Узбекистан в галузі кримінального процесуального законодавства, що регулює діяльність інституту понятих.

The achievements and imbalance of the legal regulation of Ukraine and the Republic of Uzbekistan in the field of criminal procedural legislation governing the activities of the institute of witnesses are considered.

Рассмотрены достижения и дисбаланс правовой регламентации Украины и Республики Узбекистан в области уголовного процессуального законодательства, регулирующего деятельность института понятых.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Республіка Узбекистан; Республика Узбекистан; Republic of Uzbekistan; кримінально-процесуальне законодавство; уголовно-процессуальное законодательство; criminal procedure legislation; порівняльно-правовий аналіз; сравнительно-правовой анализ; comparative legal analysis; поняті; понятые; understood