Роль підзаконних нормативно-правових актів про працю в системі джерел трудового права України - Могілевський, Л. В.; Mohilevskyi, L. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6994-6086; ResearcherID: K-2986-2016 (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2018. - Вип. 1, т. 1. - С. 136-141, 2018)
У статті на основі аналізу норм чинного законодавства України визначено поняття й роль підзаконних нормативно-правових актів про працю в системі джерел трудового права України. Установлено, що підзаконні нормативно-правові акти є найчисленнішими структурними елементами в системі джерел трудового права України, вони можуть бути визначені як правові акти, що містять загальнообов’язкові приписи (норми права), на основі яких здійснюється правове регулювання трудових і близько пов’язаних із ними правовідносин, що видані компетентним органом влади на основі та на виконання закону.

In the article, based on the analysis of the norms of the current legislation of Ukraine, the concept and role of subordinate legal acts on labor in the system of sources of labor law of Ukraine are defined. It has been established that sub-legal acts are the most numerous structural elements in the system of sources of labor law of Ukraine, they can be defined as legal acts containing mandatory requirements (norms of law), on the basis of which the legal regulation of labor and closely related with them legal relations issued by the competent authority on the basis and in accordance with the law.

В статье на основе анализа норм действующего законодательства Украины определены понятие и роль подзаконных нормативно-правовых актов о труде в системе источников трудового права Украины. Установлено, что подзаконные нормативно-правовые акты являются самыми многочисленными структурными элементами в системе источников трудового права Украины, они могут быть определены как правовые акты, содержащие общеобязательные предписания (нормы права), на основе которых осуществляется правовое регулирование трудовых и близко связанных с ними правоотношений, выданные компетентным органом власти на основе и во исполнение закона.
Могілевський Л. В. Роль підзаконних нормативно-правових актів про працю в системі джерел трудового права України / Могілевський Л. В. // Науковий вісник публічного та приватного права. - 2018. - Вип. 1, т. 1. - С. 136-141.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; джерела трудового права; нормативно-правові акти; источники трудового права; нормативно-правовые акты; sources of labor law; normative and legal act