Роль и место центральных органов исполнительной власти как субъектов обеспечения правопорядка в регионе - Прокопенко, А. Ю.; Prokopenko, O. Y.; Прокопенко, О. Ю.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5826-7830 (Підготовка поліцейських в умовах реформування системи МВС України : зб. матеріалів. – Харків : ХНУВС, 2017. – C. 346-352, 2017)
В статье, на основе анализа научных взглядов ученых и действующего законодательства Украины определено место центральных органов исполнительной власти как субъектов обеспечения правопорядка в регионе. Отмечено, что непосредственными исполнителями властных предписаний высших органов государственной власти выступают именно центральные органы исполнительной власти, ведущее место среди которых занимают органы внутренних дел. Предоставлен дополнительный перечень центральных органов исполнительной власти, которые могут выступать в качестве субъектов обеспечения правопорядка в регионе.

In the article the place of central executive units as subjects of law and order in the region is determined on the base of analysis of the scientific views and the current legislation of Ukraine. We noticed that the direct executors of government orders higher echelons of power are the central authorities, so, the leading role among them is occupied by the units of internal affairs. The additional list of central executive bodies that can act as subjects of law and order in the region is also provided.

У статті, на основі аналізу наукових поглядів вчених та чинного законодавства України визначено місце центральних органів виконавчої влади як суб‘єктів забезпечення правопорядку в регіоні. Наголошено, що безпосередніми виконавцями владних приписів вищих органів державної влади виступають саме центральні органи виконавчої влади, провідне місце серед яких посідають органи внутрішніх справ. Надано додатковий перелік центральних органів виконавчої влади, які можуть виступати в якості суб‘єктів забезпечення правопорядку в регіоні.
The role and place of central executive bodies as subjects of law and order in the region
Роль та місце центральних органів виконавчої влади як суб’єктів забезпечення правопорядку в регіоні
Прокопенко, А. Ю. Роль и место центральных органов исполнительной власти как субъектов обеспечения правопорядка в регионе /А. Ю. Прокопенко // Підготовка поліцейських в умовах реформування системи МВС України : зб. матеріалів [конф. (м. Харків, 21 квіт. 2017 р.)] / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ, Каф. спец. фіз. підгот. ф-ту № 2. – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 346-352.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; центральные органы исполнительной власти; обеспечение правопорядка в регионе; Кабинет Министров Украины; центральні органи виконавчої влади; забезпечення правопорядку в регіоні; Кабінет Міністрів України; central authorities; law enforcement in the region; Cabinet of Ministers of Ukraine; public order; region